Alçıpan Duvar Kaplamaları

Alçıpan duvar giydirme sistemleri ile brüt beton, betonarme, bims, tuğla, taş vb. malzemelerden oluşan duvarlara yapılabilir.

- Alçıpan duvar giydirme sistemleri Uygulanacağı mekânın restore edilmesinde, tesisatların gizlenmesinde,  uygulanabilir.

 -Alçıpan duvar giydirme sistemleri Bu sayede TS 825'e uygun ısı yalıtımı ve yangının dayanım talepleri hızlı ve kolay bir şekilde sağlanmış olur.

 

Alçıpan giydirme duvar sistemleri, kuru malzeme olması sebebi ile

İşçilik olarak bakacak olursak hızlı ekonomik ve kolaydır.

Yüzey değeri olarak, yüzeyine yapılacak son kat uygulamaları, hatasız ve iyi bir iş olacaktır.

Alçıpan Duvar Giydirme Uygulama Basamakları

 Alçıpan duvar giydirme sistemleri;

Bu uygulama sırasında yapılacak olan alçıpan levha ile giydirme duvarın nasıl bir duvara uygulama yapılacağını tespit etmek gerekir.

-Bu duvar betonarme mi?

-Ahşap bir duvar mı?

 -Gaz beton mu?

 -Tuğla mı?

-Yüzeyinde herhangi bir bozukluklar var mı?

Bunları saptamak gerekir. Ölçü ve kot alınız

Alçıpan giydirme duvarın yüksekliği, olacaksa dekorasyon amaçlı çıkıntılara dikkat edilmesi gerekir. Kotun alınmasına ve taşınmasına özen gösterilmelidir. Kot yanlış alındığı zaman uygulamada durumlar olabilir. Taşıyıcı Profillerin Montajı yapılması Alçıpan levhaların uygulaması yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar; Duvarların birleşme noktasında metal iskeletli ve alçı ile yapıştırmada köşe birleşim yerlerinin uygun yapılması gerekir. Bu hususlara dikkat etmek önemlidir. Derzlere File Uygulama Alçıpan levhaların vidalama işlemleri bittikten sonra; Alçıpan ek yerlerine derz bandı çekilerek, derz alçı macunu ile uygulayarak Alçıpan duvar giydirme sistemleri tamamlanır.